Beneficii educaţionale ale jocurilor de evadare

image_2.png

1. Rezolvarea de probleme

Este evident ca un joc de evadare iţi antrenează cel mai bine abilităţile de rezolvare a problemelor, la orice vârstă: copil, adolescent, sau adult.

Fiind închis într-o cameră, fără a cunoaşte în ce mod poţi ieşi de acolo,îţi vei folosi la maximum gândirea şi logica pentru a descifra indiciile şi a putea găsi soluţii situaţiei în care eşti pus.

Va trebui să gândeşti repede şi corect pentru a te încadra în timp şi a face un pas in plus pe calea de ieşire, deci, un excelent antrenament pentru creier!

 

2. Munca în echipă

Într-un escape room, o singură persoană nu va reuşi să evadeze pe cont propriu, decât dacă e un mic geniu. Şi cu siguranţă, nu ar avea acelaşi farmec.

Conceptul acestui joc presupune munca în echipă, pentru a rezolva puzzle-urile.Dacă cei ce participă la joc se vor contrazice continuu, sau vor încerca,în mod egoist să rezolve doar ei jocurile, pentru a-şi pune în evidenţă poziţia alpha din grup, nu vor exista prea mulţi sorţi de izbândă. Dar , bineînţeles că este interesant să priveşti dinamica gupului pe durata jocului.Este nevoie ca diferitele skill-uri ale membrilor grupului să devină împreună un tot unitar, o forţă constructivă pentru finalizarea cu succes a evadării.

 

3. Creativitatea

Când intri într-un escape room, singurele tale superputeri vor fi mintea şi imaginaţia.

Fiecare cameră este diferită, cu decor diferit, cu jocuri diferite.Va trebui să îţi foloseşti imaginaţia să deduci la ce ar putea fiecare piesă ajuta, unde s-ar potrivi, ce a vrut creatorul jocului să facă… Cu fiecare cameră, vei juca diferite roluri- agent secret, detectiv, inginer, călător în timp, etc. cu o misiune importantă de rezolvat.

 

4. Focusarea atenţiei

Jocurile de evadare îţi antrenează atenţia. Atât capacitatea de concentrare , cât şi distributivitatea ei. Ai un timp limitat în care să rezolvi toate puzzle-urile. Trebuie să ai spirit de observaţie, să fii atent la detaliile care pot face diferenţa, să fii mereu în priză. Dacă vei fi cu mintea în altă parte, iţi vor scăpa multe şi totul va deveni mai dificil.

 

5. Responsabilizare şi organizare

Fiecare membru al echipei, este responsabil pentru reuşita evadării . În cameră e nevoie şi de o bună organizare, de distribuirea informală a sarcinilor. Deasemeni, obiectele găsite în cameră pot fi uneori prea multe, îţi pot obtura observarea lucururilor importante, ceea ce iarăşi necesită şi organizare fizică a echipei de a menţine ordinea necesară.

 

6. Eliberarea de stres

Jocurile de evadare, prin adrenalina implicată, prin ideea de a fi un joc şi nu o temă pentru şcoală, va crea o stare de bine, de eliberare de stres şi griji. Momentul evadării devine o reuşită comparabilă cu a unui 10 la un test. Copiii ne arată cel mai bine felul în care ar trebui să ne bucurăm real şi fără cenzură de o evadare, prin ţipetele de bucurie care însoţesc ieşirea din cameră.

Escape room-urile sunt un excelent mod de deconectare pentru orice vârstă, copil sau adult. Îţi va rencărca bateriile , te va elibera de stres, te va distra. Deci, ce mai aştepţi? Rezervă o cameră!

 

 

No responses

Be the first to comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *