Lucruri interesante

Cel mai frumos teatru din lume este în Iași

Nota noastră:

Cel mai frumos teatru din lume se află în România, în Iași mai exact.

Iași, România, unul din cele mai frumoase orașe din țară. Cu arhitectura și peisajele captivante este imposibil să nu cazi pradă frumuseții acestuia.

Însă pe lângă parcul Copou sau muzeele existente în oraș mai este o atracție turistică, o atracție care de mulți a fost dată uitării odată cu tehnologizarea în masă.

Este vorba de Teatrul Național Vasile Alecsandri, care a fost proclamat de BBC ca unul dintre cele mai frumoase din lume, însă după părerea mea este cel mai frumos din toate.

După ce ai intrat în clădire și mai ales în sala principală peisajul te va impresiona categoric.

Culorile, arta murală și mai ales buna dispoziție a celor care au călcat pragul au rămas captive în acea încăpere ca o capsulă a timpului.

Teatrul din Iași a fost înființat în anul 1840 de Vasile Alecsandri, Mihail Kogălniceanu și Costache Negruzzi. Inițial locația era diferită, în Copou mai exact dar în urma unui incendiu devastator (anul 1888) care a mistuit clădirea s-au pornit demersurile construirii unei noi locații. În anul 1894 a fost aprobat contractul și construcția a durat aproximativ doi ani.

Numele de Vasile Alecsandri l-a primit în anul 1956 odată cu aniversarea de 140 de ani de la primul spectacol în limba română.

Iar în ziua de azi rămâne o capodoperă arhitecturală și un loc deosebit unde poți urmări un spectacol teatral.

Mai jos am atașat fotografii cu Teatrul Vasile Alecsandri ca să-l analizați frumusețea.

Ai mai fost la escape room?

Dacă ești în IAȘI poți face un booking din partea dreaptă a ecranului dacă ești pe calculator și din partea de jos dacă ești pe telefon/tabletă.

vasile alecsandri iasi
Sursa: zdg.md
teatrul vasile alecsandri
Sursa: radioiasi.ro
teatrul national iasi
Sursa: RO TURISM
teatrul national vasile alecsandri iasi romania
Sursa: proplus.ro

sursa articolului: tvr.ro

Share This: