Master Escape room Iasi - TEAMBUILDING - divertisment educativ

Ai auzit de noua formă de distracţie in oraşul tău, şi îţi doreşti să încerci și tu. Nu știi exact cum va decurge aventura, dar, pentru orice există un început.
Iată câteva sfaturi pentru a avea o experiență de evadare reușită.

 

Fă-ţi o echipă!

Gîndește-te pe cine ai lua cu tine într-un escape room. Prieteni sau rude, ar trebui să fie cei față de care ai anumite afinități și compatibilități, cei care au simțul umorului, dar și simțul ludic dezvoltat. Sau cei pasionați de logică și mistere.

 

Mărimea (echipei) contează!

Nu optați pentru numărul maxim de jucători. Prea multe persoane în camera de evadare aduce după sine, unele dezavantaje. Pornind de la disconfortul fizic, generat de insuficient spațiu, până la disconfortul psihic: echipa este prea gălăgioasă, ori nu sunt suficiente jocuri pentru fiecare, ori momentele de succes nu sunt la fel de frumos puse în valoare. În cazul echipelor cu număr maxim de jucători, în general, unul sau doi jucători se vor retrage și se vor implica mai puţin. Iar la final, deși echipa a reușit să evadeze, ei nu vor considera experiența ca fiind una plăcută.

 

Cooperaţi și comunicaţi!

Dacă nu ai nici o idee despre cum să rezolvi un joc din cameră, cere ajutorul celorlalți. Printr-un brainstorming bine ghidat, se poate ajunge la soluție.
Ascultă ideile celorlalți. Dacă cineva vine cu o idee care pare ciudată sau nebunească, ascultați-i instinctul și încercați și acea variantă. Asta bineînțeles, fără a afecta integritatea camerei sau a dvs. Echipele cele mai bune sunt cele care au încercat totul. Au existat situații în care cineva din cameră s-a gândit la soluția corectă, dar ceilalți nu l-au creditat.
Comunicați, gândiți cu voce tare, spuneți ce găsiți, pentru că într-un escape room veți găsi tot felul de obiecte, sau piese care, puse impreună, duc la rezolvarea unui joc, la găsirea unui cod.
Nu lăsați lucruri neinspectate. Tendința fiecăruia este sa fugă spre puzzle-uri vizibile, sau mai atractive vizual, iar unele lucruri aparent neimportante să fie ignorate.

 

Fiţi organizaţi

O cheie care a deschis un lacăt, nu va mai fi refolosită în cameră. Indicat ar fi să o lăsați în lacătul deschis. Un puzzle folosit, iarăși nu va fi refolosit pentru un alt cod. Așadar, separați itemii folosiți de cei nefolosiți, pentru o perspectivă mai corectă.

 

Cercetează cu atenţie!

Explorează camera ca și cum ai picta-o, nu ca și cum ți-ai căuta telefonul mobil. Caută în cărți, dar nu le citi, caută în buzunarul unei haine, pe o parte a unui sertar mai puțin vizibilă, sub blatul unei mese, după un dulap, etc.
Util ar fi, ca la intrarea în cameră să va împărţiţi pe zone , pentru a o explora. Dar asta depinde de cameră și de modul ei de structurare. Există camere în care nu ai decât pereții și doar o piesă de mobilier,sau camera are o structură liniară și toate jocurile pornesc de la un puzzle, deci nu veţi avea ce distribui.

 

Acordă atenţie instructajului!

Înainte de intrarea în joc, toate echipele au parte de un instructaj. Fii atent la ceea ce ţi se spune. Poți primi sfaturi importante, care mai târziu îți pot salva timp, sau poți primi chiar indicii.Pune întrebări dacă ai neclarități.

Va urma…